Suvibox Catering Dietetyczny

44-100 Gliwice
Inne
Karta w telefonie
Dodatkowe informacje

Przed wizytą prosimy o zapoznanie się z dostępnością obiektu, która może zostać ograniczona, np. remont, zawieszenie wybranych zajęć grupowych, przerwa technologiczna itp. Prosimy również o zapoznanie się z regulaminem obiektu.

Rabaty dla kart FitProfit
dodatkowy rabat do każdego zamówienie, który sumuje się z innymi rabatami (oprócz Diety Testowej)
2% dodatkowy rabat do każdego zamówienie, który sumuje się z innymi rabatami (oprócz Diety Testowej)
dostępne również dla Getprofit
Uwaga: Obszar na jakim realizowana jest dostawa do sprawdzenia na www.suvibox.pl
Informacje o obiekcie

 Informacje o obiekcie 

Co to jest sous vide?
Sous Vide, czyli gotowanie w próżni lub tak zwane wolne gotowanie, to metoda będąca sztuką.

Po raz pierwszy opisana w 1799 roku przez sir Benjamina Thompsona, została ponownie odkryta przez amerykańskich i francuskich inżynierów w połowie lat 60. jako sposób na przemysłową metodę konserwowania żywności.

Dziś w Polsce korzystają z niej najlepsze kuchnie restauracyjne, stawiające na smak oraz wartości odżywcze serwowanych dań. Sous Vide wykorzystuje próżniowe pakowanie mięs, ryb i warzyw, a następnie ich powolne gotowanie w kąpieli wodnej, poniżej temperatury wrzenia.